top of page

PROJECTEN & ACTIVITEITEN

Alleen met jullie hulp kunnen we er wat van maken!

ICCW kent een betrokken gemeenschap die zich bezig houdt met allerlei activiteiten en fondsenwerving in en rondom de moskee. Zo worden er regelmatig benefieten op zowel grote als kleine schaal georganiseerd, wordt er ingezameld op lokale markten en zijn er andere inzamelingsacties gehouden. Elke groep, elk gezin en elk individu heeft een bijdrage geleverd aan waar wij nu staan en is daarmee deelnemer in het grote succes.
Met de verhuizing naar het nieuwe moskeegebouw heeft het voltallige bestuur de ambitie uitgesproken om een volgende stap te zetten in de doorgroei naar een groter islamitisch centrum, waar naast de religieuze kernactiviteiten ook andere algemeen nuttige activiteiten plaatsvinden voor de directe en indirecte omgeving. Hieruit zijn een aantal projecten gedefinieerd die de komende jaren gefaseerd opgepakt gaan worden. Hieronder vind je een aantal van deze lopende projecten. Kijk snel of ook jij hier een bijdrage aan kunt leveren!

stelkozijnen_1.jpg

KOZIJNEN EN GEVELS VERVANGEN (GEFASEERD)

Meer informatie volgt m.b.t. :

  • De kosten van verven over 25 jaar

  • Huidige staat van de kozijnen

  • Toekomstbestendigheid 

  • Mogelijkheid om gefaseerd in 3 stappen op te pakken

  • Streven is om het huidige gebouw zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken.

  • GoFundMe actie zal worden opgezet

3-fundamenten-3-vragen-in-het-graf.jpg

FINANCIËLE BIJSTAND BEGRAVEN OVERLEDENE IN NEDERLAND (CORONA)

Besloten is dat de moskee tijdens deze quarantaine garant zal staan voor het betalen van het resterende deel (na aftrek vergoeding verzekering) van de begrafenis in overleg met de nabestaanden. Hiervoor zal per keer geld op worden gehaald bij de gemeenschap. De moskee zal het bedrag voorschieten mocht dat nodig zijn (inzameling loopt nog). Willen jullie hier aan bijdragen, maak dan gebruik van onderstaande doneerknop. Elk (klein) bedrag is meer dan welkom!

En Wij zullen jullie zeker beproeven met iets van vrees, honger, vermindering van bezittingen, levens en vruchten. Maar geef verheugende tijdingen aan de geduldigen.(De Edele Quran 2:155)


Degenen die wanneer een ramp hen treft, zeggen: (Inna Lillahi wa inna ilayhi Raji’oen) “Voorwaar, aan Allah behoren wij, en voorwaar, tot Hem zullen wij terugkeren.” (De Edele Quran 2:156)


Zij zijn degenen op wie de zegeningen van hun Heer neerdalen, en Barmhartigheid, en zij zijn degenen die de rechte Leiding ontvangen. (De Edele Quran 2:157)

o-GIVING-facebook.jpg

BETALING CHART (CORONACRISIS)

Beste Broeders en Zusters,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

Door de Coronacrisis en maatregelen kunnen we helaas de chart niet persoonlijk innen. Wij verzoeken u de openstaande chart via onderstaande tikkies te betalen. Ook uw bijdrage voor het onderhoud van onze moskee is zeer welkom en kunt u via onderstaande tikkie betalen.

"مَّثَلُ ٱلَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَٰلَهُمْ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنۢبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِى كُلِّ سُنۢبُلَةٍ مِّا۟ئَةُ حَبَّةٍ وَٱللَّهُ يُضَٰعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَٱللَّهُ وَٰسِعٌ عَلِيمٌ"

“Het voorbeeld van degenen die hun rijkdom aan Allah besteden is als een zaadje [van graan] dat zeven stekels laat groeien; in elke piek zitten honderd korrels. En Allah vermenigvuldigt [Zijn beloning] voor wie Hij wil. En Allah is allesomvattend en wetend.”


Baraka Allahu fiekoum in sha Allah.

bottom of page