top of page

Update: Maatregelen Coronavirus moskeeën Utrecht en omgeving

Bijgewerkt op: 9 apr. 2020

De samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht en Omgeving (SMUO) heeft samen met een aantal andere moskeeën uit Utrecht (besturen en imams) hebben besloten om per direct de deuren te sluiten.

In lijn met het advies en de richtlijnen van het RIVM en kabinet en in overleg met onze imams, hebben de moskeeën besloten per direct de deuren te sluiten tot nader order.

We adviseren onze leden en bezoekers hun gebeden thuis te verrichten.

De vrijdaggebeden, de dagelijkse vijf gebeden, alle lessen en activiteiten zullen tot nader order worden opgeschort.

SMUO en moskeeën nemen hun verantwoordelijkheid en proberen bij te dragen aan de veiligheid en de gezondheid van onze gemeenschap, alsmede de mensen in onze gehele samenleving, opdat het virus zich niet verder verspreidt.

Het tijdelijk sluiten van onze deuren doet ons daarom heel veel verdriet, maar weegt, gelet op de risico’s in deze fase zwaarder. Wij begrijpen dat dit besluit ook onze achterban verdriet doet en doen daarom een dringend beroep op jullie geduld en begrip in deze moeilijke situatie.

Mochten er ontwikkelingen zijn dan zullen wij jullie zo snel mogelijk hierover informeren. Verder is het advies om voorzichtig te zijn de komende tijd en de nodige hygiëne- en omgangsmaatregelen op te volgen (www.rivm.nl).

Wij dienen vooral terug te keren tot Allaah en het bezig zijn met het gedenken van Allaah en smeekbeden te verrichten; O Allaah, bescherm ons tegen alles wat schadelijk is voor ons.

Moge Allaah de zieken snel genezing geven, amien.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page