top of page

Vervolgstap inrichting tuin ICCW

Beste buren en beste bezoekers, goedendag en As-salāmu ʿalaykum,

Wij willen jullie langs deze weg informeren over de stappen die we hebben gezet m.b.t. de groenvoorziening aan de Populierenstraat zijde.


Zoals enkelen van jullie inmiddels weten hebben we het afgelopen jaar de bomen -gelukkig gezien de storm periode van de afgelopen dagen- verwijderd en de tuin verder in gereedheid gebracht voor de volgende fase.


We zijn inmiddels beland bij de volgende stap; het plaatsen van het hekwerk en de (fruit)bomen. Wij proberen hiermee te zorgen voor een nette uitstraling, met name voor onze buurtbewoners. Het plan is om de tuin strak, groen en onderhoudsvriendelijk aan te leggen. Hiervoor wij de bestaande groenvoorziening plaats laten maken voor een meer diverse groenvoorziening die de biodiversiteit beter stimuleert.


Concreet houdt dit in dat:


  • Alle bomen worden vervangen voor (fruit)bomen - STATUS BOMEN AANGESCHAFT EN WORDEN DIT WEEKEND GEPLANT;

  • Er wordt over de hele oppervlakte een gazon gerealiseerd met her en der bloemborders - STATUS AFGELOPEN JAAR INGEZAAID, BLOEMBORDERS VOLGEN;

  • Langs het pad komt een laag hekwerk met een lage laurierhaag (zoals bij de Lidl) - STATUS AFGEROND;

  • Verder komt er een watertap voor algemeen gebruik (voorbijgangers) en een mozaïek fonteintje - STATUS IN UITVOERING.

Doel is om de moskee een mooie groene uitstraling te geven en de ruimte geschikt te maken voor het organiseren van burendagen en soortgelijke jaarlijkse evenementen, met als rode draad: een betere binding tussen de moskee en haar omgeving.


Wij gaan daarom ook de komende periode vol goede moed aan de slag om hier iets moois van te maken. Volgordelijk gaan we de volgende stappen nemen:

  • Afronden van de tuin (plaatsen (fruit)bomen, plaquette en reparatie gazon);

  • Aanleg watertap en mozaïek fonteintje;

  • Vervanging van kozijnen en gevelbetimmering.


Wij zullen jullie, zoals een goede buur betaamt, tijdens alle stappen informeren en een exacte planning met eventuele bijzonderheden afgeven.


UPDATE: Plaatsen hekwerk en klaarzetten (fruit)bomen


Mocht u vragen hebben kunt u altijd bij ons terecht voor een afspraak om e.e.a. te bespreken. Hiervoor kunt u het volgende emailadres gebruiken. Info@iccw.nl


Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wellicht tot ziens.


Met vriendelijke groet,


ICCW bestuur

123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page