top of page

Updates verschillende projecten

Allereerst een persoonlijke excuses voor de infrequente nieuwsberichten de afgelopen tijd. Door persoonlijke omstandigheden is het niet gelukt om jullie te voorzien van de nodige updates. Om het gat van afgelopen tijd op een positieve manier in te vullen, hebben we vandaag een rits aan positieve berichten vanuit ICCW voor jullie klaar staan.


Laten we eerste beginnen met de tragedie die ons land (en niet te vergeten Libië) onlangs getroffen heeft. Marokko is getroffen door een krachtige aardbeving. Er zijn daarbij duizenden mensen gewond geraakt en omgekomen, waarvan de aantallen nog steeds oplopen. Duizenden broeders en zusters zijn hun huizen kwijt geraakt en leven -met de komst van de winter- nog op straat.


Het Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht en Omgeving (SMUO) heeft de handen ineengeslagen om onze getroffen broeders en zusters in Marokko bij te staan. Daarbij hebben we de afgelopen tijd een inzameling gehouden en we zijn trots dat we kunnen melden dat de teller inmiddels al op € 110.597,- staat. Onze dank aan alle gulle donateurs en sterkte toegewenst aan degene die (in)direct getroffen zijn door deze ramp.


Doneren kan trouwens nog steeds via onderstaande betaallink:


Liever overmaken:

Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht en Omgeving

IBAN: NL83 RABO 0354 2211 24

BIC: RABONL2U

o.v.v. Inzameling Aardbeving Marokko


Denk daarnaast ook aan onze broeders in Libië en doneer aan de instanties die daar hulp kunnen bieden, bijvoorbeeld Islamic Relief:


Komende vrijdag willen we de inzameling afronden met een laatste inzamelronde in de moskee. Baraka Allahu fiekoum in sha Allah.Update warmtepomp

Het is eindelijk zover de warmtepompen zijn afgelopen donderdag getest en vervolgens in bedrijf gesteld. Met dank aan alle gulle gevers die afgelopen Ramadan het geld bij elkaar hebben verzameld om dit te kunnen realiseren. We gaan al bijna de maand oktober in, dit betekent dat het kouder gaat worden en er weer flink gestookt gaat worden, ook in de moskee. Met deze warmtepompen kunnen we het gasverbruik naast onze stroomverbruik (zonnepanelen) goed opvangen en daarmee onze variabele kosten laag houden. Gezien de moskee een variabel (hoog) tarief betaalt voor gas is dat een geruststellende gedachte. Komende maand zullen we monitoren hoe de warmtepompen presteren en vervolgens een aanvraag indienen om de gasaansluiting geheel af te sluiten; dit scheelt toch weer € 3.000 aan vaste aansluitkosten per jaar. Nogmaals onze dank voor het realiseren van dit project aan alle gulle donateurs. Baraka Allahu fiekoum in sha Allah.


Update tapijt

Halverwege oktober zal de nieuwe tapijt geleverd worden. Ook hierbij dank aan alle gulle gevers die afgelopen Ramadan het geld bij elkaar hebben verzameld om dit te kunnen realiseren. Zodra het nieuwe tapijt geleverd is, zullen we terugkomen met een planning. Wat we wel al weten is dat we vrijwilligers nodig hebben om het hout aan de zijkanten van de muren in de gebedszaal opnieuw te voorzien van een laagje ver. Kan jij helpen of wil je op een andere manier een bijdrage leveren, neem dan contact op met 1 van de volgende bestuursleden: Driss of Barkouki. Baraka Allahu fiekoum in sha Allah.


Het laatste punt is dat we afgelopen tijd ook hebben gekeken naar de WTW installatie. Daar hebben we gezien dat de filters aan vervanging toe zijn en de kanalen gereinigd moeten worden. Ook zijn de huidige kanalen op een aantal plekken aan vernieuwing toe om de doorstroom daarmee beter te bevorderen. De aanzuigmotoren werken naar behoren, maar 1 inblaas motor is kapot en zal vervangen moeten worden. Bovenstaande punten zullen we de komende tijd zelf oppakken, maar daarnaast zal er ook gekeken moeten worden naar het vernieuwen van de huidige WTW installatie. Een puntje voor de toekomst in sha Allah.


Voor nu, dank allemaal voor jullie geduld, inzet en giften en tot de volgende mijlpaal in sha Allah!113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page