UPDATE: Berichtgeving inzake heropening ICCW


Klik hier voor video in het Arabisch | Klik hier voor video in Tamazight


Assalamoe 3alaikoem beste broeders en zusters,

Bij deze een belangrijk bericht aan al onze leden en bezoekers van het Islamitisch Cultureel Centrum Woerden.

Wij vertrouwen erop dat jullie de berichten van de overheid inzake de geldende maatregelen alsmede de versoepelingen van die maatregelen nauwlettend hebben gevolgd.

Om direct ter zake te komen, de overheid is op woensdag 1 juli tot versoepeling overgegaan waardoor het toegestaan is om groepsactiviteiten tot en met 100 personen te organiseren. Dit geldt dus ook voor onze moskee.

Als bestuur ICCW zijn we zeer verheugd op de opening en hebben wij inmiddels alle voorzorgmaatregelen genomen om de ruimte geschikt te maken met in achtneming van de RIVM-voorschriften. Dit was een flinke uitdaging en een grote verantwoordelijkheid; de gezondheid van onze gemeenschap staat daarbij op het spel. Wij willen daar dan ook uiterst zorgvuldig mee om blijven gaan en niets aan het toeval overlaten.

Om ervoor te zorgen dat alles soepel en gecontroleerd verloopt hebben wij jouw hulp nodig! Zonder voldoende vrijwilligers kan en zal de moskee NIET op alle gebedstijden open kunnen gaan. Jullie bijdrage hierin is essentieel en conditioneel! Een goede begeleiding en instructie van onze bezoekers is essentieel om onze veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Wij zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die structureel kunnen helpen. Geef je op om x aantal keer per week/ per gebed als vrijwilliger aanwezig te zijn om alles te begeleiden. De commitment die je afgeeft zal gelden voor de komende 2 maanden. Als je jezelf opgeeft, betekent dat dus ook dat wij mogen verwachten dat je er ALTIJD op de afgesproken dagen/tijden bent in die 2 maanden. Mocht je onverhoopt iets anders hebben, dan zorg je er ZELF voor dat iemand anders jouw ‘shift’ over neemt.

Wij zijn dus op zoek naar mensen met gevoel voor verantwoordelijkheid en waar wij als gemeenschap op kunnen bouwen. Mocht je geen vaste dagen kunnen, geef je dan op voor onze POOL! Dit zijn de mensen die stand-by staan, mochten wij onverhoopt te weinig vrijwilliger hebben voor een bepaald gebed.

Om direct ook heel duidelijk te zijn, mocht het zo zijn dat het minimaal aantal aan vrijwilligers NIET wordt behaald bij een gebed (men zegt toe en komt niet opdagen), dan zal de moskee voor dat gebed gesloten kunnen worden en de mensen direct naar huis gestuurd worden. Verder zullen wij direct contact opnemen met de afwezige(n) en met hem/hen in gesprek treden. Mochten wij het gevoel krijgen dat wij toch niet op bepaalde personen kunnen bouwen, dan word je uit de pool gehaald en zal dat directe consequenties kunnen hebben op de geplande gebeden. Het klinkt hard, maar dit is een serieuze zaak en wij verwachten dat de vrijwilligers hun rol hierin dan ook serieus nemen.

Vrijwilligerstaken bestaan o.a. uit het coördineren van de mensen die komen bidden, het opmeten (temperatuur) en instrueren van de bezoekers, het begeleiden van mensen naar hun gebedsplaats, de gebedsruimte klaar maken en desinfecteren na afloop, de omgeving schoonmaken/desinfecteren na elk gebed (deuren, prullenbak legen etc.), het aanspreken van mensen op het gedrag, er voor zorg dragen dat men zich houdt aan de RIVM-normen. De vrijwilliger is minstens 45 min voor het gebed (30 min. voor het gebed mogen de mensen 1 voor 1 naar binnen) en 45 min. na het gebed aanwezig om te coördineren en de ruimte klaar te maken voor het (volgend) gebed.

Wij willen aankomende zaterdag (vanaf het Dhohr GEBED), gaan proefdraaien met beperkte capaciteit. De resultaten van de komende week is leidend voor het vervolgtraject. Als alles soepel verloopt en er VOLDOENDE vrijwilligers zijn, kunnen wij vrijdag 24 juli officieel open gaan voor de gebeden waarbij er voldoende capaciteit aanwezig is (vrijwilligers). Uiteindelijk zullen wij begin september alles gaan evalueren en komen wij met vervolgstappen.

MELD JE DIRECT AAN VIA HET VRIJWILLIGERSFORMULIER

Concreet de maatregelen op een rij:

  • Moskee is gereed gemaakt voor heropening (dank aan de bestuursleden en imam voor hun onvermoeibare inzet)

  • Enige en cruciale voorwaarde voor de heropening is nog: vrijwilligers, vrijwilligers en vrijwilligers!