top of page

UPDATE bericht inzake: tijdelijke sluiting moskee

Assalamoe alaikoem beste broeders en zusters,


Zoals wij in het bericht van dinsdag 11 mei meegedeeld hebben, hebben wij wegens Coronabesmettingen onder enkele bezoekers, uit voorzorg de moskee voor de duur van 10 dagen gesloten. Uitgangspunt was om de moskee vanaf vrijdag 21 Mei bij het Asr gebed weer te openen. Na het zorgvuldig afwegen van alle beschikbare informatie op het moment van schrijven, hebben wij als bestuur, gezamenlijk met de imam besloten om de heropening uit te stellen tot vrijdag 28 Mei bij het Dohr/Jummu3ah gebed.


De afgelopen dagen hebben wij gebruikt om de situatie goed in kaart te brengen en zowel contact gehad met de GGD als diverse personen die positief getest zijn. Wat ons hierbij is opgevallen is dat het aantal besmettingen onder onze vaste bezoekers en leden alsmaar is toegenomen sinds onze sluiting, dit blijkt overigens ook uit de informatie van de GGD.


De oorzaak voor de snelle toename kunnen wij (nog) niet helemaal plaatsen. Mogelijk is de Eid ul Fitr, ten gevolge van veelvuldig en direct contact, een katalysator geweest.


Wij hebben Alhamdolillah veel steun en begrip gekregen tijdens deze moeilijke periode. Extra fijn was het om te horen dat ook de mensen buiten onze gemeenschap, zoals buren en omwonenden, ook erg betrokken waren. Dank daarvoor!


Wij raden onze leden en bezoekers ten zeerste af om andere moskeeën te bezoeken zolang wij gesloten zijn ten gevolge van Corona, zeker nu bij ons de besmettingen hoog zijn!


Uiteraard volgen jullie hiermee niet alleen de oproep van het bestuur (incl. de imam) op, maar waarborgen jullie ook dat andere moskeeën open kunnen blijven en hun belangrijke rol in de gemeenschap als geheel kunnen blijven uitvoeren.


En niet in de laatste plaats horen wij ons te houden aan de oproep van onze geliefde profeet Mohammed v.z.m.h. waarbij hij ons duidelijke richtlijnen gaf in het geval van een besmettelijke ziekte:


Ik heb de profeet horen zeggen dat als er de pest of ( andere besmettelijke ziektes ) in een land zou uitbreken het zeker niet te betreden en als jullie zich in dat land zouden bevinden, deze niet te verlaten.


Dus neem uw verantwoordelijkheid en verspreid geen ziekte. Het vermijden van het slechte gaat voor het verkrijgen van het goede.


Wij roepen iedereen nogmaals op om altijd bij het bestuur te melden als u of een direct gezinslid positief op Corona getest is. Wij behandelen deze informatie strikt vertrouwelijk en gebruiken het enkel en alleen om te kunnen beoordelen wat de risico's zijn voor de gemeenschap en hoe dit te mitigeren.


Wij danken iedereen die tot nu toe daar eerlijk en open met ons over heeft gecommuniceerd. Baraka Allahoe fiekoum.


Moge Allah ons allen geleiden en beschermen tegen deze ziekte.


We zien u graag terug op vrijdag 28 mei bij het Dohr/Jummu3ah gebed insha Allah.


Wa assalamoe alaikoem,


ICCW bestuur


411 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page