top of page

Start inrichting tuin ICCW

Bijgewerkt op: 8 jul. 2021

Beste buren en beste bezoekers, goedendag en As-salāmu ʿalaykum,

Wij willen jullie langs deze weg informeren over onze plannen m.b.t. de groenvoorziening aan de Populierenstraat zijde.


Zoals enkelen van jullie inmiddels weten zijn we het afgelopen jaar een aantal verduurzamings- en onderhoudsprojecten gestart. Zo hebben we o.a. het dak bitumen volledig vernieuwd en zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.


We zijn inmiddels beland bij de volgende stap in ons meerjarenonderhoudsplan; isolatie en vervanging van de gevelbetimmering, kozijnen en ramen.


Daarnaast zullen wij ook de tuin aan gaan pakken aan de zijde van de Populierenstraat om zo voor een nette uitstraling te zorgen (ook voor onze buurtbewoners). Het plan is om de tuin strak, groen en onderhoudsvriendelijk aan te gaan leggen. Hiervoor zal de huidige groenvoorziening plaats moeten maken voor een meer diverse groenvoorziening die de biodiversiteit beter stimuleert.


Concreet houdt dit in dat:


  • Alle bomen worden vervangen voor fruitbomen (appel/peer/vijg) en enkele olijfbomen;

  • Er wordt over de hele oppervlakte een gazon gerealiseerd met her en der bloemborders;

  • Langs het pad komt een laag hekwerk met een lage laurierhaag (zoals bij de Lidl);

  • Verder komt er een watertap voor algemeen gebruik (voorbijgangers) en een mozaïek fonteintje.

Doel is om de moskee een mooie groen uitstraling te geven en de ruimte geschikt te maken voor het organiseren van burendagen en soortgelijke jaarlijkse evenementen, met als rode draad: een betere binding tussen de moskee en haar omgeving.


Dit plan is ook in lijn met de conclusies die uit onze risicoanalyse gekomen is. Enkele jaren geleden zijn er al (zware) takken van de bomen tegen de gevel aan gewaaid met de potentie om flink wat schade te veroorzaken. Gelukkig is destijds de schade beperkt gebleven, maar dit was wel meteen een eyeopener voor ons.


Nu wij zelf verantwoordelijk zijn voor de bomen, willen wij dit risico voor onszelf als voor de buurt(bewoners) niet lopen, denk hierbij aan vallende takken of afstervende bomen. Wij hebben simpelweg noch de mensen noch de expertise om deze hoge bomen op een verantwoorde manier te onderhouden.


Bijkomend voordeel is dat het snoeien van deze hoge bomen voorkomt dat de zonnepanelen aangetast en/of vervuild worden, waardoor de opwekking van groene stroom wordt belemmerd. Ook mitigeren we hiermee de kans dat het bladval in de goten verstopt raakt en lekkages tot gevolg heeft.


Wij gaan daarom ook de komende periode vol goede moed aan de slag om hier iets moois van te maken. Volgordelijk gaan we de volgende stappen nemen:

  • Donderdag 8 juli starten met het verwijderen van de hoge bomen door een gespecialiseerde hovenier (rekening houdend met alle eisen incl. mogelijke nesten);

  • Vervanging van kozijnen en gevelbetimmering;

  • Aanleg tuin;

  • Aanleg watertap en mozaïek fonteintje.


Wij zullen jullie, zoals een goede buur betaamt, tijdens alle stappen informeren en een exacte planning met eventuele bijzonderheden afgeven.


UPDATE: foto's afvoer bomen (zie ook rot van binnen)


Mocht u vragen hebben kunt u altijd bij ons terecht voor een afspraak om e.e.a. te bespreken. Hiervoor kunt u het volgende emailadres gebruiken. Info@iccw.nl


Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wellicht tot ziens.


Met vriendelijke groet,


ICCW bestuur

206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page