top of page

Ramadan, stemmen en doneren...

Assalamoe alaikoem beste broeders en zusters,


Via deze weg willen wij al onze leden en bezoekers nogmaals een gezegend en gezond Ramadan toewensen. De eerste week van deze bijzondere maand vol aanbidding, geduld en bezinning ligt inmiddels achter ons. Ook dit jaar heeft ICCW zoals vanouds verschillende lezingen georganiseerd in zowel de Arabische als Nederlandse taal. Deze zijn weer fysiek bij te wonen in de moskee. Zie hier de flyer:


Ramadan programma
.pdf
Download PDF • 117KB

Stemmen

Tijdens de ALV van vorig jaar heeft het bestuur aangekondigd dat een bouwcommissie zich bezig gaat houden met het bestaande plan om in 2045 tot een nieuwe moskee te komen. Het doel was om dit te versnellen, omdat het huidige gebouw in slechte staat is en noodzakelijk onderhoud vrij duur is en steeds duurder wordt. Daarom staan we opnieuw voor een keus, gaan we pleisters plakken of echte keuzes maken?


In het formulier hieronder vragen wij jullie om jullie keuze kenbaar te maken. Als je geen keuze wilt maken en door wilt gaan met alleen noodzakelijk onderhoud van het huidige gebouw, kan dat ook. Vul dan alleen je naam in zodat we zeker weten dat we iedereen in deze beslising meegnomen hebben.


Lever dit formulier voor 25 maart 2024 in. Jouw mening is belangrijk voor ons!

Mocht je verduidelijking willen over de opties of vragen hebben naar aanleiding van dit formulier, loop dan gerust even bij ons langs of stuur een mail via info@iccw.nl.


Formulier bouw
.pdf
Download PDF • 381KB

Doneren

Hierbij vraagt het ICCW je om een gunst; een (kleine) donatie aan ons project m.b.t. de vernieuwing van het huidige ventilatiesysteem. NB het betreft noodzakelijk onderhoud en moet buiten het kader van wel/geen nieubouw gezien worden.Help mee door te doneren of dit bericht te delen met zoveel mogelijk mensen. Jazakoum Allah Khayran In Shaa Allah. Voor vragen en opmerkingen kan je ons bereiken op dit (Whatsapp)-nummer: 0348 420 438


Huishoudelijke mededeling : het Taraweeh-gebed

Rondom het Taraweeh gebed is het in de moskee drukker dan normaal. Dit betekent dat ook het verkeer rondom de moskee toeneemt. Wij roepen al onze leden op om rekening te houden met onze buren en samen te laten zien dat wij op een positieve manier bij willen dragen aan de buurt. Om dit in goede banen te leiden verzoeken wij onze bezoekers om zich te houden aan onderstaande regels en te allen tijde de instructies van onze vrijwilligers, waaronder die van de parkeerwachters, op te volgen.

 • Kom, indien mogelijk, lopend of op de fiets naar de moskee voor het Taraweeh-gebed. Hiermee beperken we samen de overlast voor de omgeving rondom de moskee;

 • Kom je toch met de auto, dan kun je je auto parkeren op de parkeerplaats van de Lidl, zover als mogelijk naar achteren om de klanten van de Lidl niet in de weg te staan;

 • Voorkom het parkeren in de woonwijk, omdat dit vaak na het gebed leidt tot overlast voor de buurt;

 • Parkeer alleen op toegestane plekken, niet op de stoep of in de bochten;

 • Spreek elkaar op een respectvolle en constructieve manier aan en help elkaar het juiste te doen;

 • Kom aub op tijd of blijf anders thuis;

 • Laat uw afval niet op straat achter;

 • Zet uw fiets in het fietsenrek;

 • In verband met het tijdstip van het Taraweeh-gebed vragen wij ouders terughoudend te zijn met het meenemen van (jonge) kinderen. Mocht je je kind(eren) toch willen meenemen dan verzoeken wij je om hen bij je in de buurt te houden tijdens het gebed;

 • Ben je klaar met het verrichten van het Taraweeh-gebed, dan vragen we je om, gezien het tijdstip, niet in de omgeving te blijven hangen en direct naar huis toe te gaan;

 • Gezien het aantal bezoekers in de moskee en de duur van het gebed verzoeken we iedereen met klachten die passen bij virussen, zoals neus- en verkoudheidsklachten en hoesten, thuis te blijven;

 • Ook vragen we je de vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, te allen tijde te respecteren en hun instructies op te volgen. Zij voeren slechts het beleid uit en zijn er voor jouw en onze veiligheid.


Vrijwilligers nodig!

Voor het kunnen organiseren van het Taraweeh-gebed zijn voldoende vrijwilligers een eis. Zij zorgen ervoor dat het proces in goede banen wordt geleid. Mocht je nog niet actief zijn en wil je meehelpen met het toezicht en de handhaving voor het Taraweeh-gebed, meld je dan zo snel mogelijk aan bij het bestuur via Whatsapp op 0348 420 438 en geef aan op welke dagen je beschikbaar bent.


Jouw hulp is echt hard nodig voor de handhaving gedurende deze gezegende maand, Baraka Allahoe fiekoum!

Tot slot

Heb je zelf suggesties of wil je een stukje inhoud voor het Ramadanprogramma aanleveren, wellicht ken jij personen die een bijdrage kunnen leveren? Dan horen wij dat graag van jullie, want alleen samen kunnen wij er weer een succes van maken!


Daarnaast willen wij alvast iedereen danken voor het geduld, de inzet en voor het naleven van bovenstaande regels. Baraka Allahoe fiekoum!


Graag dit bericht zoveel mogelijk delen.

Wa assalamoe alaikoem wa rahamatoe Allahi wa barakatoe,


ICCW bestuur.


Ramadankalender 2024


Ramadankalender ICCW 2024
.pdf
Download PDF • 496KB

177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page