top of page

Inzameling Voedselbank

Bijgewerkt op: 30 jan. 2021

Beste broeders en zusters,


Aanleiding

Als ICCW ( Islamitisch Cultureel Centrum Woerden) zijn wij in de eerste plaats een vereniging die als primaire doelstelling heeft haar leden te ondersteunen in hun religieuze verplichtingen en wensen.


Onze maatschappelijke rol is in lijn met onze visie om lokaal (d.w.z. met de gemeente Woerden) activiteiten te ontplooien en acties/doelen te steunen die ons aan het hart gaan o.a. door hun lokale aard.


Zoals vele weten is armoede een terugkomend thema, wereldwijd, maar ook lokaal binnen de gemeente Woerden zijn er talloze gezinnen die het moeilijk hebben. Voor hen zijn de primaire voorzieningen niet vanzelfsprekend. Elk individu heeft een eigen verhaal. Zo zijn er bijvoorbeeld alleenstaanden met kinderen of personen die door de Coronacrisis zijn getroffen (baan verloren/ onderneming failliet etc.).


Op basis van onze Islamitische principes willen wij zoveel mogelijk mensen uit onze lokale gemeenschap ondersteunen die in nood verkeren of behoeftig zijn. Dit doen wij uit pure barmhartigheid, ongeacht afkomst, religie of (persoonlijke) houding tegenover de Islam. Armoede discrimineert niet!


Voorwaar wij geloven als moslims dat personen worden beproefd met o.a. armoede of rijkdom.


وَلَنَبْلُوَنَّكُم بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ ۗ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ ﴿١٥٥﴾


En Wij zullen jullie zeker beproeven met iets van vrees, honger, vermindering van bezittingen, levens en vruchten. Maar geef verheugende tijdingen aan de geduldigen.


Voor de armen onder ons betekent het dat zij vertrouwen in Allah moeten houden en geduldig moeten zijn, de rijk(er)en onder ons worden beproefd met de mate van bereidwilligheid om hun rijkdom te delen. Wij steunen de behoeftigen omwille van Allah, omdat wij in zowel voor- als tegenspoed op Allah vertrouwen.

Concreet, wat willen we doen?

Al enige tijd zijn wij in contact met de Woerdense Voedselbank om samen te kijken hoe wij elkaar kunnen versterken. Met deze inzameling gaan wij over tot concrete acties. Het startsein voor de inzameling was afgelopen vrijdag bij het Dhuhr gebed, waarbij onze imam op heeft geroepen om gehoor te geven aan deze actie, als plicht van elke moslim die daartoe de middelen heeft (oftewel daartoe in staat is).


Wij vragen al onze leden en volgers bij te dragen aan onze inzameling ten behoeve van de Voedselbank. U kunt dit doen op verschillende manieren,

  • Door middel van een Tikkie (zie onderaan dit bericht);

  • Of contant het bedrag op de vrijdagmiddag na het Dhuhr gebed afgeven aan onze penningmeester;

  • In levensmiddelen (alleen artikelen die lang houdbaar zijn), dagelijks af te leveren na elk willekeurig gebed in de moskee.

Heeft u vragen, suggesties of ideeën dan kunt u ons bereiken door een email te sturen naar info@iccw.nl

Alvast Hartelijk dank voor jullie steun, moge Allah jullie allen zegenen!


Wa assalamoe alaikoem, met vriendelijke groet,


ICCW bestuur
429 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page