top of page

Instructievideo heropening Moskee (NL/AR/TMZ)Assalamoe 3alaikoem beste broeders en zusters,

Als bestuur ICCW zijn we zeer verheugd op de opening en hebben wij inmiddels alle voorzorgmaatregelen genomen om de ruimte geschikt te maken met in achtneming van de RIVM-voorschriften. Dit was een flinke uitdaging en een grote verantwoordelijkheid; de gezondheid van onze gemeenschap staat daarbij op het spel. Wij willen daar dan ook uiterst zorgvuldig mee om blijven gaan en niets aan het toeval overlaten.

Om ervoor te zorgen dat alles soepel en gecontroleerd verloopt hebben wij jouw hulp nodig! Zonder voldoende vrijwilligers kan en zal de moskee NIET op alle gebedstijden open kunnen gaan. Jullie bijdrage hierin is essentieel en conditioneel! Een goede begeleiding en instructie van onze bezoekers is essentieel om onze veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Zoals je ook in de video kunt zien bestaan vrijwilligerstaken o.a. uit het coördineren van de mensen die komen bidden, het opmeten (temperatuur) en instrueren van de bezoekers, het begeleiden van mensen naar hun gebedsplaats, de gebedsruimte klaar maken en desinfecteren na afloop, de omgeving schoonmaken/desinfecteren na elk gebed (deuren, prullenbak legen etc.), het aanspreken van mensen op het gedrag, er voor zorg dragen dat men zich houdt aan de RIVM-normen. De vrijwilliger is minstens 45 min voor het gebed (30 min. voor het gebed mogen de mensen 1 voor 1 naar binnen) en 45 min. na het gebed aanwezig om te coördineren en de ruimte klaar te maken voor het (volgend) gebed.

Wij willen aankomende zaterdag (vanaf het Dhohr GEBED), gaan proefdraaien met beperkte capaciteit. De resultaten van de komende week is leidend voor het vervolgtraject. Als alles soepel verloopt en er VOLDOENDE vrijwilligers zijn, kunnen wij vrijdag 24 juli officieel open gaan voor de gebeden waarbij er voldoende capaciteit aanwezig is (vrijwilligers). Uiteindelijk zullen wij begin september alles gaan evalueren en komen wij met vervolgstappen.

Basisregels Heropening ICCW
.pdf
Download PDF • 248KB

Overzicht dekking huidige vrijwilligers:

*per gebed staat het minimaal aantal vrijwilligers dat nodig is om te openen. Oranje en rood; moskee is niet open voor dat gebed. Ga voor de actuele versie naar www.iccw.nl/gebedstijden.


Wij zullen op onze website (www.iccw.nl) regelmatig een update plaatsen van bovenstaand overzicht. Ook vind je hier alle maatregelen overzichtelijk op een rij. Houd de website de komende tijd goed in de gaten!

Heb je zelf ook goede suggesties of ideeën, laat het ons dan weten via info@iccw.nl

Stuur dit bericht zoveel mogelijk door a.u.b. Vergeet onze niet ouderen! Neem de tijd en leg hen de situatie goed uit, vooral als men 70 jaar of ouder is.

Ten slotte willen wij al onze leden hartelijk danken voor hun geduld in deze onzekere periode. Wij vragen Allah ons te geleiden en ons allen te beschermen.

Baraka Allahoe Fiekoum, wa assalamoe alaikoem,


Bestuur ICCW


460 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page