top of page

Inrichting tuin ICCW (zo goed als) AFGEROND!

Bijgewerkt op: 6 mei 2022

Beste buren en beste bezoekers, goedendag en As-salāmu ʿalaykum,

Wij willen jullie langs deze weg informeren over de stappen die we hebben gezet m.b.t. de groenvoorziening aan de Populierenstraat zijde.


Zoals jullie inmiddels hebben gezien, hebben we de tuin grondig aangepakt door de bomen te verwijderen, een gazon aan te leggen, (fruit)bomen en strijken te plaatsen en een mooi hek eromheen te plaatsen.


Wij proberen hiermee te zorgen voor een nette uitstraling, met name voor onze buurtbewoners. Het plan is om de tuin strak, groen en onderhoudsvriendelijk aan te leggen. Hiervoor hebben wij de bestaande groenvoorziening plaats laten maken voor een meer diverse groenvoorziening die de biodiversiteit beter stimuleert.


We zijn inmiddels beland bij de laatste stap; het plaatsen van de plaquette als dank voor alle gulle donateurs die een M2 grond hebben gedoneerd. Wij danken jullie -en vanzelfsprekend ook alle kleinere donateurs- hartelijk voor jullie bijdrage en hopen jullie op deze manier een mooie plek te kunnen geven in de tuin die jullie mogelijk hebben gemaakt.


Nog even een RECAP:

  • Alle bomen worden vervangen voor (fruit)bomen - STATUS AFGEROND;

  • Er wordt over de hele oppervlakte een gazon gerealiseerd met her en der bloemborders - STATUS AFGEROND;

  • Langs het pad komt een laag hekwerk met een lage laurierhaag (zoals bij de Lidl) - STATUS AFGEROND;

  • Verder komt er een watertap voor algemeen gebruik (voorbijgangers) en een mozaïek fonteintje - STATUS IN UITVOERING.

Doel is om de moskee een mooie groene uitstraling te geven en de ruimte geschikt te maken voor het organiseren van burendagen en soortgelijke jaarlijkse evenementen, met als rode draad: het verbeteren van de binding tussen de moskee en haar omgeving.


Wij gaan daarom ook de komende periode vol goede moed aan de slag om hier iets moois van te maken. Volgordelijk gaan we de volgende stappen nemen:

  • Afronden van de tuininstallaties (plaatsen kranen, stroomvoorziening en sproei installatie);

  • Aanleg watertap en mozaïek fonteintje;

  • Vervanging van kozijnen en gevelbetimmering.


Wij zullen jullie, zoals een goede buur betaamt, tijdens alle stappen informeren en een exacte planning met eventuele bijzonderheden afgeven.


Bekijk hieronder een selectie van de foto's die afgelopen dagen gemaakt zijn.


Mocht u vragen hebben kunt u altijd bij ons terecht voor een afspraak om e.e.a. te bespreken. Hiervoor kunt u het volgende emailadres gebruiken. Info@iccw.nl


Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wellicht tot ziens.


Met vriendelijke groet,


ICCW bestuur

240 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page