top of page

De laatste 10 nachten van de Ramadan zijn aangebroken

Assalamoe ailaikoem beste Broeders en Zusters,

De laatste 10 nachten van de Ramadan zijn aangebroken. De nacht van Lailat al Qadr is voor moslims de heiligste nacht van het jaar. In deze Nacht van de Beslissing gaf aartsengel Gabriël in opdracht van Allah het eerste deel van de Koran aan profeet Mohammed (SAW). Wanneer deze nacht precies is, weet niemand. De meesten denken dat het in een oneven nacht is in de laatste tien dagen van de Ramadan.


Ook het moment van zelfanalyse is aangebroken. Hoe heb ik tot nu toe de Ramadan doorgebracht. Heb ik er alles uit gehaald wat er te halen valt? Heb ik de deze maand gebruikt om mijzelf volledig te veranderen, heb ik de Koran gelezen zoals nooit tevoren?, heb ik de gebeden verricht en onderhouden zoals nooit tevoren?, Heb ik goede daden verricht zoals nooit tevoren? Kan ik van mezelf zeggen dat ik mijn best heb gedaan om de tevredenheid van Allah (SWT) te verdienen? Of kijk ik terug op dagen waarin ik mijn tijd heb verspild, lui ben geweest, mij beziggehouden met nutteloze zaken en was de Ramadan tot vandaag enkel honger, dorst en vermoeidheid. Als het laatste het geval is, dan is dit het moment en je kans om er alsnog een succesvolle Ramadan van te maken.


Wij hopen jullie allemaal te zien bij het Eid-al-Fitr gebed op (waarschijnlijk) vrijdag 21 april. Tot die tijd hebben we nog 10 mooie nachten om dat kleine beetje extra’s te verrichten voor onszelf, onze familie, de omgeving en onze mooie moskee. Doe zowel de moskee als de buurtbewoners een gunst door deze laatste dagen extra op te letten m.b.t. parkeren, overlast en het laten slingeren van afval. Ieder van ons representeert namelijk hoe een ander de Islam ziet. Graag jullie medewerking en geduld, zodat we deze maand samen op een mooie manier af kunnen sluiten.


INZAMELING

Dit jaar hadden wij in eerste instantie geen inzameling ingepland i.v.m. de opties die we aan het uitwerken zijn m.b.t. de toekomst van de moskee. Tijdens de ALV kwam vanuit de gemeenschap wel nadrukkelijk de vraag naar voren om 2 dingen toch wel op te pakken ongeacht het vervolgtraject. Het ging hier om het vervangen van de huidige gasinstallatie ten behoeve van warmtepompen; met het oog op de gestegen gaskosten van afgelopen jaar, is dit iets wat zich snel zal terugbetalen. Daarnaast kunnen deze warmtepompen in het geval van verbouwing/nieuwbouw gewoon meegenomen worden.

Verder is het tapijt in de grote gebedsruimte bij de mannen al een tijdje aan vervanging toe. Besloten is -ook gezien de afschrijvingswaarde na 5 jaar- toch te gaan voor het vervangen van de tapijt ongeacht de keuze die we maken m.b.t. de toekomst van de moskee. Wij zullen er daarnaast voor zorgen dat de tapijt niet vast wordt gelijmd, maar door tape (stevig) vast zit, zodat deze -in het geval van verbouwing/nieuwbouw- netjes mee kan.


We hebben als streefdoel staan voor de vervanging van het tapijt €22.000 en voor de warmtepompen €28.000. Afgelopen tijd is er al flink wat geld binnengehaald voor beide projecten middels giften in de moskee. De teller staat (11 april) op €11.748 voor het tapijt en €13.948 voor de warmtepompen.


Wij hebben nog nodig voor het tapijt € 10.252 en voor de warmtepompen € 14.052 om ons einddoel te behalen.

Met jullie hulp gaan we in sha Allah de laatste sprint trekken en het resterende bedrag binnen halen.


Mocht je ook willen doneren, dan kan dat:


JE KUNT OP DE VOLGENDE MANIEREN DONEREN


OPEN TIKKIE:


TIKKIE Warmtepomp (€ 100,-):


TIKKIE voor tapijt (per meter) (€ 50,-):


TIKKIE voor tapijt (halve meter) (€ 25,-):


Wij hopen dat jullie deze actie kunnen waarderen en vooral ook steunen. Ik vraag jullie daarnaast ook om deze link veelvuldig te delen zodat de kans groter wordt dat we de komende dagen ons doel bereiken.


Baraka Allahu fiekoum in sha Allah.


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته. ​"مَّثَلُ ٱلَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَٰلَهُمْ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنۢبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِى كُلِّ سُنۢبُلَةٍ مِّا۟ئَةُ حَبَّةٍ وَٱللَّهُ يُضَٰعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَٱللَّهُ وَٰسِعٌ عَلِيمٌ"


“Het voorbeeld van degenen die hun rijkdom aan Allah besteden is als een zaadje [van graan] dat zeven stekels laat groeien; in elke piek zitten honderd korrels. En Allah vermenigvuldigt [Zijn beloning] voor wie Hij wil. En Allah is allesomvattend en wetend.”Taqabballa Allah en moge Allah u allemaal belonen met het paradijs in sha Allah.Bestuur ICCW

NOGMAALS DEEL DIT BERICHT MET ZOVEEL MOGELIJK MENSEN!535 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page