top of page

Berichtgeving inzake heropening ICCW

Bijgewerkt op: 5 jul. 2020


Assalamoe 3alaikoem beste broeders en zusters,


Bij deze een belangrijk bericht aan al onze leden en bezoekers van het Islamitisch Cultureel Centrum Woerden.


Wij vertrouwen erop dat jullie de berichten van de overheid inzake de geldende maatregelen alsmede de te verwachte versoepelingen van die maatregelen nauwlettend hebben gevolgd.


Om direct ter zake te komen, de overheid zal naar verwachting op woensdag 1 juli tot versoepeling overgaan waardoor het toegestaan wordt om groepsactiviteiten tot en met 100 personen te organiseren. Dit geldt dus ook voor de moskeeën.


Als bestuur ICCW zijn we zeer verheugd op de opening, wie heeft het bezoek aan de moskee niet gemist? Echter, kijken we er zeker met gemengde gevoelens naar uit. De reden is gelegen in het feit dat we enkele voorbeelden hebben gezien van andere moskeeën waar een uitbraak is geweest met vele corona besmettingen tot gevolg.


De samenwerkingsorganisatie SMUO, waar onze moskee lid van is, heeft in een recente vergadering na raadpleging van AMAN (vereniging van Marokkaanse Artsen Nederland), GGD en onze geleerden geadviseerd om de moskeeën voorlopig tot nader order gesloten te houden.


Vrijwel alle moskeebesturen waren het daarmee eens. Aansluitend is de wens uit gesproken om solidair aan elkaar te zijn en eenheid uit te stralen door een eenduidig beslissing te nemen.


Ook binnen het bestuur ICCW hebben we een goede discussie gevoerd en na alle factoren te hebben meegewogen is in goed overleg besloten om aan te sluiten bij de overige moskeeën en daarmee de opening uit te stellen tot nader order.


Dit stelt ons tevens in de gelegenheid om alle reeds geplande voorzorgsmaatregelen goed te borgen in een draaiboek. Dit is een flinke uitdaging en een grote verantwoordelijkheid, uw gezondheid staat daarbij op het spel. Wij willen daar uiterst zorgvuldig mee om gaan en niets aan het toeval overlaten. Immers een bekend spreekwoord luid: bij twijfel niet doen!


De heropening zal dus helaas op zich laten wachten. Wij zullen op onze website (www.iccw.nl) regelmatig een update doen als daar verandering in optreedt.

Op deze website zullen we binnenkort ook de voorgenomen maatregelen conform ons draaiboek delen. Houd dit goed in de gaten.


Heb je goede ideeën, laat het ons dan weten via info@iccw.nl


Ook willen wij bij deze al onze leden oproepen om je aan te melden als vrijwilliger om de toekomstige heropening mogelijk te maken. Zonder voldoende vrijwilligers kan en zal de moskee voorlopig niet open kunnen gaan. Jullie bijdrage hier in is essentieel en conditioneel! Een goede begeleiding en instructie van onze bezoekers is essentieel om onze veiligheid en gezondheid te waarborgen.


MELD JE AAN VIA HET VRIJWILLIGERSFORMULIER


Stuur dit bericht zoveel mogelijk door a.u.b. Vergeet niet onze ouderen! Neem de tijd en leg hen de situatie uit.


Deze boodschap wordt spoedig ook nog via een video-opname verspreid in de gangbare talen (Nederlands/Tamazight/Arabisch).


Ten slotte willen wij al onze leden hartelijk danken voor hun geduld in deze onzekere periode. Wij vragen Allah ons te geleiden en ons allen te beschermen.


Baraka Allahoe Fiekoum, wa assalamoe alaikoem,Bestuur ICCW


362 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page