top of page

Berichtgeving inzake: Eid al-Adha gebed

Assalamoe 3alaikoem beste broeders en zusters,

Als bestuur ICCW zijn we zeer verheugd om te melden dat de afgelopen week Alhamdoulillah goed verlopen is door alle voorzorgmaatregelen en de geduldigheid en medewerking van de bezoekers. Het regelen en afstemmen met de vrijwilligers was een flinke uitdaging en een grote verantwoordelijkheid, maar uiteindelijk is alles in goede overeenstemming verlopen.

Wij komen nog steeds structureel vrijwilligers te kort. Om ervoor te zorgen dat alles soepel en gecontroleerd verloopt hebben wij jouw hulp daarbij nodig! Zonder voldoende vrijwilligers kan en zal de moskee NIET op alle gebedstijden open kunnen gaan. Jullie bijdrage hierin is essentieel en conditioneel! Een goede begeleiding en instructie van onze bezoekers is essentieel om onze veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Eid al-Adha gebed

Zoals veel moskeeën in de regio en na een telefonische afstemmingsronde van onze imam met collega imams uit de regio, hebben wij besloten om de Eid al-Adha gebed dit jaar NIET in de moskee te verrichten. De coronamaatregelen die in de moskee zijn doorgevoerd, zijn gericht op een maximumcapaciteit van 100 personen. Wij vrezen dat er veel meer mensen (binnen en buiten onze gemeenschap) zullen komen tijdens het Eid al-Adha gebed, waardoor wij een groot deel naar huis moeten sturen. Om conflicten, irritaties en besmettingsgevaar (door grote groepen aan de deur) te voorkomen, houden wij onze deuren gesloten tijdens het Eid al-Adha gebed.

Dit besluit valt ons zwaar zoals jullie je kunnen voorstellen, wij hadden graag gezien dat we het Eid al-Adha gebed als vanouds gezamenlijk in de moskee konden laten plaatsvinden. Niettemin blijft de veiligheid van onze bezoekers onze hoogste prioriteit. Die verantwoordelijkheid nemen wij zeer serieus. Wij rekenen wederom op jullie begrip.

Alternatieve (open lucht) locaties zijn onderzocht, maar de conclusie blijft hetzelfde; wij vrezen voor een grote toestroom aan mensen (binnen en buiten onze gemeenschap) die door de feestvreugde -begrijpelijkerwijs- zich minder of niet zullen houden aan de 1,5M afstand maatregel. Met het oog op het besmettingsgevaar bij grote groepen en het risico dat wij de 1,5M afstand maatregel niet kunnen handhaven, valt ook dit alternatief af.

Dit besluit is overigens ook islamitisch gezien niet bezwaarlijk. Het Eid al-Adha gebed is immers een niet verplicht gebed.

Kort samengevat: de Moskee is dus GESLOTEN voor het Eid al-Adha gebed. Deze kun je natuurlijk wel gewoon thuis met het eigen gezin verrichten.

De moskee blijft echter wel open voor de reguliere gebeden. Wij verwachten bij het DHOHR gebed van vrijdag 31 juli meer bezoekers dan normaal. Let op, ook dan geldt de regel van maximaal 100 personen. Bij het bereiken van 100 personen gaat de deur dicht. Wij rekenen op jullie begrip hier voor.

Voor een overzicht van de benodigde vrijwilligers per gebed hebben wij het vrijwilligersschema per gebedstijd opgesteld. Ga voor de actuele versie naar www.iccw.nl/gebedstijden.

Basisregels Heropening ICCW
.pdf
Download PDF • 248KB

Overzicht dekking huidige vrijwilligers:

Wij zullen op onze website (www.iccw.nl) regelmatig een update plaatsen van bovenstaand overzicht. Ook vind je hier alle maatregelen overzichtelijk op een rij. Houd de website de komende tijd goed in de gaten!

Heb je zelf ook goede suggesties of ideeën, laat het ons dan weten via info@iccw.nl

Stuur dit bericht zoveel mogelijk door a.u.b. Vergeet niet onze ouderen! Neem de tijd en leg hen de situatie goed uit, vooral als men 70 jaar of ouder is.

Ten slotte willen wij al onze leden hartelijk danken voor hun geduld in deze onzekere periode. Wij vragen Allah ons te geleiden en ons allen te beschermen.

Baraka Allahoe Fiekoum, wa assalamoe alaikoem,

Bestuur ICCW


340 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page