top of page

Over Ons

Verbinden, inspireren en verbeteren

Het ICCW is er voor het welzijn van haar leden en haar (directe) omgeving. De (religieuze) activiteiten van het ICCW staan in teken van het samenbrengen van de verschillende groepen in onze samenleving. Gelet op de achtergrond van het ICCW ligt daarbij de focus op de islamitische gemeenschap in Woerden.

Het ICCW heeft als kerntaak het in stand houden en beheren van onze moskee. De kernactiviteiten van het ICCW sluiten hier logischerwijs bij aan. In de eerste plaats is het ICCW opgericht om de islamitische gemeenschap in Woerden een plek te bieden waar zij aan hun religieuze verplichtingen kunnen voldoen (te weten de vijf dagelijkse gebeden, de vrijdagpreek, de taraweeh-gebeden in de ramadan, de feestgebeden, het islamitische dodengebed en de vrijwillige gebeden).

Naast bovengenoemde religieuze activiteiten  ontplooit het ICCW verschillende activiteiten die in een bredere religieuze context kunnen worden geplaatst. Denk daarbij aan educatieve activiteiten, sociaal-culturele activiteiten, sportieve en recreatieve activiteiten, charitatieve activiteiten en overige maatschappelijke activiteiten. Op o.a. de projectenpagina is een overzicht en beschrijving opgenomen van de lopende projecten.

I'M AN ORIGINAL CATCHPHRASE

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. This is the place for you to tell your site visitors a little bit about you and your services.

Ons Verhaal

ICCW Woerden is gesticht door de eerste generatie (hoofdzakelijk) Marokkaanse migranten. De behoefte was er om samen te bidden, maar daar waren nog geen faciliteiten voor. Onze eerste 'moskee' was een kleine keet die wij eind jaren '70 toegewezen kregen van de gemeente. Vele jaren later en met behulp van vele gulle donateurs is het gelukt om in 1994 onze eerste bescheiden moskee te bouwen.

 

Sindsdien is onze gemeenschap alleen maar gegroeid en al snel moesten wij een grotere accommodatie vinden. Dit kwam in de vorm van een verlaten school bij de moskee om de hoek. Sinds 2015 zijn wij de trotse eigenaren van het voormalige gebouw van het ID-college. Deze hebben wij inmiddels omgebouwd tot een waardige moskee, waar we terecht trots op zijn!

Het laatste Nieuws

Track NameArtist Name
00:00 / 01:04

Maak kennis met het Bestuur

Our Clients

bottom of page