top of page

Ramadanboodschap SMUO (Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht en Omgeving)

Assalamoe alaikoem beste broeders en zusters,


Zie bijgaande bericht van SMUO hier onder.

Ramadan en de avondklok
.pdf
Download PDF • 510KB

Zoals in het bericht wordt aangegeven kunnen we tijdens de Ramadan geen Tarawih gebeden houden vanwege de avondklok. Dit houdt praktisch in dat er gedurende de avondklok nu tussen 21.00 tot 4.30 uur (vanaf 31 maart tussen 22.00 en 4.30 uur) geen gebeden zijn in de moskee. De moskee is dan ook gesloten.


Daarnaast willen wij jullie alvast mededelen dat wij achter de schermen hard werken aan een online programma met o.a. een benefiet (standaard op de vrijdag- en zaterdagavonden). Zo hopen we dat we net zoals vorig jaar het beste ervan maken ondanks de beperkingen. Meer details over dit programma volgt nog insha Allah voor de Ramadan.


Heb je zelf suggesties of wil je een stukje inhoud voor het programma aanleveren, wellicht ken jij personen die daar voor open staan? Dan horen wij dat graag van jullie, want alleen samen kunnen wij er weer een succes van maken!


Tot slot nog een huishoudelijke mededeling. Zoals jullie ook merken wordt de moskee tijdens het vrijdaggebed goed bezocht (Alhamdolilah). Dit brengt helaas ook heel veel 'oude' problemen met zich mee.


Zo merken wij en jammer genoeg ook onze buren dat het parkeren weer een probleem aan het worden is. Wij zoeken dan ook dringend extra vrijwilligers voor parkeerbegeleiding. Meld je aan bij het bestuur of bij één van de vrijwilligers tijdens het vrijdaggebed (Jumu3ah).


Wij roepen al onze leden op om rekening te houden met onze buren en samen te laten zien dat wij op een positieve manier bij willen dragen aan de buurt. Neem iig het volgende in acht:


  • Kom zoveel mogelijk op de fiets;

  • Parkeer alleen op toegestane plekken, niet op de stoep of in de bochten;

  • Spreek elkaar op een respectvolle en constructieve manier aan en help elkaar het juiste te doen;

  • Kom aub op tijd of blijf anders thuis;

  • Laat uw afval niet op straat achter;

  • Zet uw fiets in het fietsenrek;

  • Verlaat de moskee direct na het gebed, blijf niet hangen voor de moskee of in de straten bij de moskee;

  • Kinderen onder de 13 jaar aub thuis laten i.v.m. de huidige aantallen bezoekers.

Alleen als we samen ons best blijven doen om overlast te voorkomen en de kans op besmettingen te minimaliseren, kunnen we de moskee openhouden.


Ten slotte willen wij alle bezoekers bedanken voor het goed naleven van de Coronaregels in de moskee. Baraka Allahoe fiekoum!


Graag dit bericht zoveel mogelijk delen.


Wa assalamoe alaikoem wa rahamatoe Allahi wa barakatoe,


ICCW bestuur.218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page