top of page

DRINGEND bericht inzake: tijdelijke sluiting moskee

Assalamoe alaikoem, beste broeders en zusters,


Hierbij een belangrijke mededeling:

MOSKEE IS PER DIRECT GESLOTEN!


Zoals wij eerder gecommuniceerd hebben, is onze imam onlangs positief getest op Corona. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met hem Alhamdolilah.


Inmiddels hebben wij vernomen van nog 2 personen die besmet zijn met Corona. Van deze personen is er, in diezelfde periode, 1 in contact geweest met onze imam. Het is dus aannemelijk dat daar een causaal verband tussen bestaat. De andere besmetting lijkt een opzichzelfstaand geval te zijn.


Ondanks dat dit volgens de strikte naleving van de GGD regels nog niet valt onder een uitbraak, willen wij uit voorzorg de moskee toch sluiten. Wij vermoeden dat er wellicht meer personen besmet zijn dan er bij ons gemeld worden.


Ook voor personen die reeds antistoffen in hun lichaam hebben tegen Corona vormt het nog steeds een risico.


Als bestuur dragen wij de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de moskee en haar directe omgeving en willen wij die verantwoordelijkheid ook nemen. Concluderend blijft het een pijnlijk en zwaar besluit, maar gezien de omstandigheden is het er één die onvermijdelijk blijkt. Niemand wil het op zijn of haar geweten hebben dat er, door het niet tijdig ingrijpen, nog meer mensen besmet raken met deze gevaarlijke ziekte.


Concreet roepen wij al onze leden en bezoekers op om PER DIRECT NIET meer naar de moskee te komen tot vrijdag 21 Mei vanaf het Asr gebed (in sha Allah). De moskee is gedurende deze periode dan ook gesloten voor alle gebeden, activiteiten en onderwijs.


Wij verzoeken onze leden en bezoekers met klem om GEEN collega moskeeën te bezoeken in het bijzonder tijdens het al 3ied Al Fitr gebed.


Tenslotte willen wij de personen danken die zich vrijwillig hebben laten testen en de resultaten direct met ons gedeeld hebben. Wij verzoeken de gemeenschap om open en transparant te blijven communiceren met het bestuur, want alleen met jullie hulp kunnen wij de juiste besluiten nemen en adequaat handelen.


Wij rekenen op jullie begrip en medewerking. Alvast dank daar voor!


Moge Allah ons bijstaan en onze zieken genezen.


Wa assalamoe alaikoem,


ICCW bestuur.


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page